Het Product: Tyre Protector

  • Voorkomt lekkage
  • Voorkomt lage bandenspanning
  • Verlengt de levensduur van de band
  • Vermindert het brandstofgebruik
  • Verbetert de veiligheid
  • Voorkomt langdurige stilstand
  • Is milieuvriendelijk

Tyre Protector is ontwikkeld en getest in de UK en wordt gefabriceerd in Newtown Midden Wales door TPI. Het is een uniek mengsel van propyleen-glycol, eerste klas oplosmiddelen, hoog moleculaire gewichtspolymeren en verschillende diktes van rubbervezels en deeltjes welke allen niet toxisch zijn, niet schadelijk voor het milieu en in water oplosbaar. Het bevat speciale anticorrosie en conserveringsmiddelen die corrosie aan de velgen voorkomen en tevens het rubber in de band beschermen.

De thixotropic, een gelachtige oplossing die in vloeibare toestand voor de gehele levensduur in de band blijft, wordt professioneel ingebracht via het luchtventiel van de band nadat eerst het ventielgedeelte is verwijderd.

Aangezien de band roteert, wordt door de middelpunt vliegende kracht de protector gelijkelijk verdeeld over de binnenkant van het loopvlak van de band, waardoor een coating met een minimale dikte van 2mm van afdichtmiddel ontstaat. De protector veroorzaakt geen onbalans. De coating aan de binnenkant verhindert lekkage bij penetratie van de band van buitenaf en door de duizenden sterk met elkaar verbonden vezels zal het lek onmiddellijk afgedicht worden waardoor verlies van lucht wordt voorkomen.

Samenvatting

Een te lage bandenspanning is de grootste oorzaak van een klapband en overmatige bandenslijtage! Een te lage bandenspanning veroorzaakt extra warmte en daardoor extra slijtage.
De meeste banden hebben een te lage spanning omdat de band lucht verliest via de microscopische poriën in het rubber (poreus). Bij de fabricage van banden is deze poreusheid alleen van belang in het loopvlakgebied. Tyre Protector is een technologisch geavanceerd afdichtingsproduct die lekkage voorkomt.

Tyre Protector is een laboratorium getest en een op de weg bewezen thixotropic banden-afdichtproduct, die onmiddellijk en permanent lekken in het loopvlak afdicht welke het gevolg zijn van scherpe voorwerpen van 6mm bij personenwagens en 12mm bij bedrijfswagens.

Het voorkomt een te lage bandenspanning, en verlengt daardoor de levensduur van de band en vermindert het brandstofverbruik.

Milieuvriendelijk
De ingrediënten in Tyre Protector zijn niet toxisch, niet gevaarlijk en biologisch afbreekbaar. Het product is volledig in water oplosbaar en kan met water worden verwijderd. Hierdoor kunnen banden opnieuw worden gebruikt of gerecycled.

Wielbalans
Tyre Protector beïnvloedt niet de balans van het wiel omdat het exact in de juiste hoeveelheid en professioneel ingebracht is. Het is echter aan te bevelen, dit in het bijzonder bij personenauto’s, om eerst de wielen te laten balanceren alvorens Tyre Protector in te brengen.

Garantie op banden en velgen
Tyre Protector heeft geen gevolgen voor de garantie op banden en velgen.